Α΄ Ορθοπεδικό Τμήμα

AFLAIA-KYRIAKOY-PAIDON-DOMH1Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Έτος Ιδρύσεως: 1960

Αντικείμενο και Δραστηριότητες:

Η Α΄ Ορθοπεδική κλινική έχει ως αντικείμενο εργασίας την Διάγνωση, και την Αντιμετώπιση καταγμάτων, συγγενών, Νευρομυικών και επίκτητων παθήσεων του αναπτυσσόμενου σκελετού. Το Πρόγραμμα των ενδοκλινικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ Χειρουργείο και κάθε ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τακτικά εξωτερικά Ιατρεία με Υπεύθυνο ιατρό Επιμελητή Α΄ ή Αναπληρωτή Διευθυντή. Επίσης ανά 3ήμερον περίπου η Κλινική έχει 24ωρη γενική εφημερία. Τα στελέχη της Κλινικής παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στους μικρούς ασθενείς σε περιπτώσεις Αρθροσκόπησης, Νευρομυικών Παθήσεων, Επιμηκύνσεων, και Παθήσεων της Σ.Σ. Η εκπαιδευτική Δραστηριότητα της Κλινικής περιλαμβάνει την καθημερινή, παρουσίαση και συζήτηση του ιατρικού ιστορικού των νοσηλευομένων ασθενών και την εν συνεχεία επίσκεψη στους θαλάμους των μικρών ασθενών. Επίσης κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ πρωϊ από 08.30 π.μ. έως 11 π.μ. γίνονται διαλέξεις με ενδιαφέροντα παιδοορθοπαιδικά θέματα από το μόνιμο προσωπικό της κλινικής και από τους νέους ειδικευόμενους συναδέλφους με σκοπό την απόκτηση νέων γνώσεων.

Όνομα Διευθυντή ή Υπευθύνου:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετεκπαιδευθείς στις παθήσεις της Σπονδυλικής στήλης και την Σκολίωση στο Queen’s Medical Centre (Q.M.C.) στο Nottigham της Αγγλίας.
Μέλος της Ευρωπαικής Παιδοορθοπαιδικής Εταιρείας, EUROPEAN PAEDIATRIC ORTHOPAEDIC SOCIETY (EPOS).

Αριθμός Απασχολούμενου Προσωπικού ανά Ειδικότητα:

• Μελίσσης Παναγιώτης, Αν. Διευθυντής • Βλάχος Ευγένιος , Αν. Διευθυντής • Νικολαϊδης Νικόλαος, Επιμελητής Α΄ • Ζαμπακίδης Χρήστος, Επιμελητής Α΄
• Μεγρέμης Παναγιώτης, Επιμελητής Α΄

Εκδηλώσεις/Πρωτοβουλίες:

Οργάνωση κάθε ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ της Ετήσιας Εκπαιδευτικής Ημερίδας των Α΄ και Β΄ Παιδο-ορθοπεδικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.
Η Α΄ Ορθοπεδική Κλινική το Νοέμβριο 2003 οργάνωσε και εξέτασε μαθητές της περιοχής Κρανιδίου στην Αργολίδα για παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. (Ερευνα για Σκολίωση και Κύφωση).

Πρόσθετα στοιχεία:

Στην Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική λειτουργεί με την επίβλεψη του Διευθυντού Ανδρέα Γκιόκα α) Τμήμα Σκολίωσης και Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης του Αναπτυσσόμενου Σκελετού. Οι μικροί ασθενείς εξετάζονται μετά από Ραντεβού στα ειδικά ιατρεία Σκολίωσης. β) Σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί τμήμα Ογκων των μαλακών μορίων και Οστών με εξειδίκευση στη τοποθέτηση προθέσεων για τη διάσωση μέλους σε πάσχοντα μικρό ασθενή.