Σύλλογοι

AFLAIA-KYRIAKOY-PAIDON-syllogoiΓενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού
Το Νοσοκομείο μας, στην προσπάθεια του να προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό δίκτυο συνεργασιών με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που προωθούν τη βελτίωση των συνθηκών αντιμετώπισης των ειδικών προβλημάτων που παρουσιάζουν διάφορες ευαίσθητες ομάδες παιδιών.
Το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του Νοσοκομείου και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του τα τελευταία 15 χρόνια, με διαρκή συμμετοχή εθελοντριών του Σωματείου, στο τμήμα Παιγνιοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», την αποστολή ιατρικού κλιμακίου στα ακριτικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και την οργάνωση εκδηλώσεων (Bazaar, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες κλπ,) προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για την εκπλήρωση των στόχων του Σωματείου.
Επιπλέον, το Νοσοκομείο μας συνεργάζεται και με διεθνείς οργανισμούς που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που πάσχουν από αρρώστιες η οποίες ενδέχεται να αποβούν μοιραίες, όπως ο οργανισμός «Κάνε μία ευχή». Επίσης, ειδική συνεργασία υπάρχει με το σύλλογο «Η Φλόγα», για την φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.


Ανοιχτή Αγκαλιά

Για το παιδί σε έναν “Αγώνα Ζωής”

Το 1994, όταν ιδρύσαμε την “Ανοιχτή Αγκαλιά” των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, το αίσθημα προσφοράς για τα πάσχοντα παιδιά ήταν το κυρίαρχο στοιχείο. Παρά τον ενθουσιασμό και τη θέρμη μας για αυτό που κάναμε, δεν είχαμε φανταστεί ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τόσα πολλά, στα πάσχοντα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Όλα αυτά μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν χάρη στη βοήθεια των Μελών του Σωματείου που με την οικονομική συνεισφορά τους, έστηναν τις βάσεις για τον σχεδιασμό των πρώτων φιλόδοξων στόχων μας. Στη συνέχεια, η οικονομική στήριξη των χορηγών, έκανε πράξη τους στόχους μας.
Σήμερα, είμαστε περήφανοι για τα βάθρα νικητών που έχουμε στήσει, στο δύσκολο αγώνα των παιδιών για τη ζωή.
Αύριο, ελπίζουμε ότι η συνεισφορά μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη, χάρη σε όλους εσάς, που θα στρατευτείτε με οποιονδήποτε τρόπο μαζί μας, για να αναδείξουμε τη ΖΩΗ, νικητή, στον αγώνα αυτών των παιδιών.
Γιολάντα Βλάχου
Πρόεδρος

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Διαρκής συμμετοχή εθελοντριών του Σωματείου, στο τμήμα Παιγνιοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”. Σκοπός της παιγνιοθεραπείας είναι να διαφυλάξει την ψυχική υγεία του παιδιού που νοσεί, να το βοηθήσει να προσαρμοστεί καλύτερα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, να δεχθεί την αρρώστια του, να συνεργαστεί στη νοσηλεία του, να διατηρήσει τη δημιουργικότητά του, να το προετοιμάσει για σοβαρές εγχειρίσεις και τέλος, να το βοηθήσει να δεχθεί και να προσαρμοσθεί σε μία νέα κατάσταση που πιθανόν να είναι η αναπηρία.
Αποστολή ιατρικού κλιμακίου στα ακριτικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του Σωματείου και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), το Νοσοκομείο “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού” και πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η “Ανοιχτή Αγκαλιά” των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής επισκέπτεται ακριτικά νησιά και πόλεις της Ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχοντας στους κατοίκους δωρεάν εξετάσεις (αιματολογικές, καρδιολογικές, γυναικολογικές, παιδιατρικές, οδοντιατρικές, κλπ.)
Οργάνωση εκδηλώσεων (Bazaar, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες κλπ,) προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για την εκπλήρωση των στόχων του Σωματείου.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το έργο μας είναι:

 • 1995 Προσφορά Πελματογράφου στο Νοσοκομείο Παίδων “Παν.& Αγλαΐας Κυριακού” για την πρόγνωση και θεραπεία προβλημάτων βάδισης
 • 1996 Συμμετοχή στην αγορά μηχανήματος για την μονάδα μεσογειακής αναιμίας του Νοσοκομείου Κρήτης
 • 1997 Ενίσχυση του Ιδρύματος Νεανικού Διαβήτη Αγορά μηχανήματος πλασμαφαίρεσης Ενίσχυση εντατικής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων “Παν.& Αγλαϊας Κυριακού”
 • 1998 Προσφορά ειδικού ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”. Οργάνωση ιατρικής αποστολής στα Ακριτικά Νησιά. Μήνυμα σε οδηγούς και οργάνωση ημερίδας με θέμα το παιδικό τροχαίο ατύχημα.
 • 1999 Ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων και κλινικής ημέρας του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού” που περιέλαβε διαμόρφωση χώρου 400 τ.μ. και εξοπλισμό. Τρίτη ιατρική αποστολή στα Ακριτικά νησιά και Ηπειρωτικές περιοχές. Διοργάνωση Ημερίδων με θέματα πρόληψης (διατροφή, στοματική υγιεινή, καρκίνος και κάπνισμα).
 • 2001 Εξοπλισμός της Μονάδας Πρόωρων του Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”. Τέταρτη ιατρική αποστολή στα Ακριτικά Νησιά και Θράκη (Πομακοχώρια). Προσφορά μηχανημάτων στη Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Προσφορά μηχανήματος πλασμαφαίρεσης στο Νοσοκομείο Μεταξά. Ανάπλαση της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”.
 • 2003 Ανάπλαση του Ογκολογικού Τμήματος (τμήμα νοσηλευόμενων παιδιών) στον 5ο όροφο (Α πτέρυγα).
Φίλες & φίλοι,
Ας μην ξεχνάμε την ετήσια συνδρομή μας (30 ευρώ) στο Σ.Φ.Κ.Π.
Βοηθάμε έτσι, στην απρόσκοπτη λειτουργία του και στην επίτευξη των στόχων του.
Στείλτε την σήμερα στο γραφείο του Σωματείου ή καταθέστε την στην Alpha Τράπεζα Πίστεως.

ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ”

Μεσογείων 24, 115 27 Αθήνα
Τηλέφωνο 210 7799646
URL: www.fkpanoixtiagalia.gr
Email: F.K.P.@otenet.gr
Alpha Τράπεζα Πίστεως 1102786026364
ΑΦΜ Σωματείου: 90169312, IB ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Η Φλόγα

Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.
Η ΦΛΟΓΑ σήμερα απλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει γραφεία με πλούσια δράση στην Ήπειρο, την Πάτρα, τον Βόλο, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και την Κέρκυρα, ενώ τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 2000 περίπου οικογένειες.
Σήμερα, δύο στα τρία παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο φτάνουν την τελική ίαση και εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο αφήνοντας πίσω τους μία οδυνηρή εμπειρία.
Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑ, προσπαθούμε με την συνεχή παρουσία μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, που σ’ αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία, είναι υποχρεωμένα να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν αυτό, που θα έπρεπε να είναι δεδομένο, το δικαίωμα για ζωή.

Δραστηριότητες της ΦΛΟΓΑΣ

 

 • Συμμετέχει στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού και στην διαμόρφωση των χώρων νοσηλείας στα νοσοκομεία.
 • Προσπαθεί με συνεχείς παραστάσεις στους κρατικούς φορείς να υποχρεώσει την πολιτεία να βελτιώσει την μέριμνα που παρέχει στο παιδί που πάσχει από καρκίνο.
 • Διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένο αυτοκίνητο το οποίο σε συνεργασία με τα νοσοκομεία παίδων αναλαμβάνει καθημερινά την μεταφορά των παιδιών από και προς τα νοσοκομεία.
 • Διαθέτει κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.
 • Αγωνίζεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι ο καρκίνος στο παιδί είναι μία νόσος που μπορεί, με την κατάλληλη υποδομή και φροντίδα, να ξεπεραστεί, Το παιδί που αρρωσταίνει από καρκίνο έχει ανάγκη από σωστή ιατρική ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα σε συνθήκες που θα προστατεύουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του.
 • Σήμερα δύο στα τρία παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο φτάνουν την τελική ίαση και εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο αφήνοντας πίσω τους την νόσο σαν μία οδυνηρή εμπειρία.
 • Στόχος μας , τρία στα τρία παιδιά να γίνονται καλά και μέχρι να γίνει αυτό δυνατό η ΦΛΟΓΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όποια μέσα, ώστε να μπορεί να δώσει στα παιδιά της την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για τελική ίαση.
 • Το πιο σημαντικό, όμως, πρόγραμμα της ΦΛΟΓΑΣ είναι η ανέγερση του Ξενώνα της ΦΛΟΓΑΣ στο οποίο φιλοξενούνται τα παιδιά και οι γονείς που έρχονται από την περιφέρεια και είναι υποχρεωμένα να παραμείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία. Το “Σπίτι των Παιδιών της ΦΛΟΓΑΣ” βρίσκεται δίπλα στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας.
 • Επόμενος στόχος της ΦΛΟΓΑΣ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού είναι η θεσμοθέτηση της κατ’οίκον νοσηλευτικής βοήθειας (ΚΟΝ) για ορισμένα από τα παιδιά των ογκολογικών τμημάτων σε ορισμένες φάσεις της νόσου τους. Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη εγκριθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Τηλέφωνο: 210 7485000
Διεύθυνση: Αιγίου 6 – 8, Γουδί
email: f2001@otenet.gr
URL: http://floga.org.gr/


PanelliniosSyllogosNefropathwn


PrwtaToPaidi


MitrikosThilasmos

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού υλοποιεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και τη συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο «ΑΛΚΥΟΝΗ:ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ». Κύριος στόχος του έργου αποτελεί η αύξηση του ποσοστού του Μητρικού Θηλασμού αλλά και της διάρκειάς του στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της υποστήριξης των θηλαζουσών μητέρων και της ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας η «Αλκυόνη» ως εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικού θηλασμού θέτει σε λειτουργία τη νέα πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 10525 προσφέροντας σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση για το θηλασμό.
Η νέα πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας 10525 στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, μαίες και παιδιάτρους και παρέχει ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό και συμβουλευτική στις θηλάζουσες.
Η γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 17:00. Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και χρεώνονται με κόστος μία αστική μονάδα.
top