Εβδομαδιαία Εφημερία
Mon
ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ
Tue
08:00 - 24:00
Wed
00:00 - 08:00
Thu
08:00 - 24:00
Fri
00:00 - 08:00
Sat
08:00 - 24:00
Sun
00:00 - 08:00
213 2009000
info@aglaiakyriakou.gr
 • “Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Χρέος μας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας σε ΟΛΑ τα παιδιά αδιακρίτως με ευαισθησία, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και ευγένεια. Το χρέος μας αυτό όποιες κι αν είναι οι ελλείψεις ή οι ατέλειές μας δε συμβιβάζεται. Αναγνωρίζουμε ότι στο έργο μας αρωγοί εκτός από την πολιτεία είναι οι εθελοντές, χορηγοί, δωρητές του Νοσοκομείου προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Οι παρατηρήσεις, η έκφραση δυσαρέσκειας, τα παράπονα και οι προτάσεις των πολιτών συμβάλλουν στη βελτίωσή μας και είναι ευπρόσδεκτα. Στο νοσοκομείο λειτουργεί Γραφείο Επικοινωνίας με τον πολίτη για το σκοπό αυτό και αποτελεί άμεση ευθύνη της Διοίκησης η ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.”

  Ο Πρόεδρος

  Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος
  by
 • ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝΤο κέντρο δηλητηριάσεων είναι τμήμα του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» και έχει ιδρυθεί από τον Καθηγητή της ΒΠΠΚ κ. Κ. Παπαδάτο με Διευθυντή τον Αμ. Επίκουρο Καθηγητή κ. Π. Βλάχο το 1975. Το Κέντρο Δηλητηριάσεων είναι ένα και μοναδικό τμήμα για κάλυψη όλης της Ελλάδας και της Κύπρου με σκοπό την παροχή πληροφοριών για αντιμετώπιση δηλητηριάσεων στις Μονάδες Υγείας της χώρας, σε ιδιώτες γιατρούς και στο κοινό. Μέσος όρος πραγματικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται κατ” έτος: 35.000

  by
<
>
ΝοσηλείαΝοσηλεία

Νοσηλεία

Εξωτερικά ιατρείαΕξωτερικά ιατρεία

Εξωτερικά ιατρεία

ΕπισκεπτήριοΕπισκεπτήριο

Επισκεπτήριο

Υπηρεσίες ΥποστήριξηςΥπηρεσίες Υποστήριξης

Υπηρεσίες Υποστήριξης

Γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για οικογένειες του ΚΟΚΕΨΥΠΕ

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (ΚΟ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε.) του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», ανταποκρινόμενο στις έκτακτες ανάγκες για ψυχολογική στήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας COVID_19, προχώρησε στη λειτουργία τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης για Οικογένειες.

Η γραμμή απευθύνεται σε γονείς που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των επακόλουθων περιορισμών αυτής, στην ψυχική υγεία των παιδιών τους, καθώς και σε εφήβους που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν συναισθηματικά στις τρέχουσες συνθήκες.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης παρέχονται από Ψυχιάτρους Παιδιού και Εφήβου και Ψυχολόγους του ΚΟ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό  210 – 6773445, τις εργάσιμες ημέρες, και ώρες από 09.00΄ – 14.00΄ .

 

Posted:

Προμήθεια ενός (1) φορητού ακτινοσκοπικού C-ARM για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                             

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», ανακοινώνει ότι σε συνέχεια  της  υπ’ αριθμ. 20465/16-12-2019  Απόφασης του Κοινού Διοικητή των Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» & «Π. & Α. Κυριακού», πρόκειται να προμηθευτεί κατόπιν διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ένα (1) φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα  C-ARM, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 (κωδικός ΟΠΣ (MIS) 5033708).

Εκτιμώμενη αξία της σύμβασης του υπό προμήθεια είδους του παρόντος διαγωνισμού: εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (75.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 60.483,87 €, ΦΠΑ: 14.516,13 €).

Έχοντας  υπόψη το παράρτημα I: Υποχρεώσεις Δικαιούχων, άρθρο 5§γ  της πράξης ένταξης, η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

 

                                                                                              Ο ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                            ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ

                                                                           Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» &

                                                                         Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

                                                                                   ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Κ. ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

Posted:

Δελτίο τύπου 16/02/2020

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                                                                                                           Αθήνα 16.02.2020

1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

«ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω  ΕΚΑΒ στο  ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, ασφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν.  Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστης.

 

 

Εκ της Διοίκησης      

Posted:

Προκήρυξη ΣΟΧ1/2020, για σύναψη ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών εστίασης και σίτισης του Νοσοκομείου μας με ειδικότητες ΔΕ Μαγείρων και ΥΕ Προσωπικού Εστίασης (Λαντζέρηδων)

Προκήρυξη ΣΟΧ1/2020, για σύναψη ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών εστίασης και σίτισης του Νοσοκομείου μας με ειδικότητες ΔΕ Μαγείρων και ΥΕ Προσωπικού Εστίασης (Λαντζέρηδων)

Ανακοίνωση ΠροκήρυξηςΑνάρτηση Προκήρυξης στο ΔιαύγειαΠαράρτημα  Ανακοίνωσης ΣΟΧ. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση ΣΟΧ.

Posted:

Αναδιαρρύθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) του 5ου & 6ου ορόφου της πτέρυγας Β΄-Δ΄» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», ανακοινώνει ότι κατατέθηκε στο Νοσοκομείο μας η Μελέτη «Αναδιαρρύθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) του 5ου & 6ου ορόφου της πτέρυγας Β΄-Δ΄» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», εκπονηθείσα από ιδιώτη μελετητή , σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1526/28-01-2020 Απόφασης του Κοινού Διοικητή των Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» & «Π. & Α. Κυριακού» , με την οποία έγινε αποδεκτή η δωρεά του Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. , για την αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Έχοντας υπόψη το τροποποιημένο άρθρο 2Α του Ν. 3316/2005 , η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται :

1. Στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»
2. Στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν παρατηρήσεις επί της μελέτης στην Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στις ανωτέρω ιστοσελίδες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Posted:

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα: Σχολή γονέων συναισθηματικής αγωγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

——–

Ν.Π.Δ.Δ

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ TMHMA

Θηβών & Λεβαδείας 1,  11527 ΑΘΗΝΑ                                     

                                                                                                      

ΣΥΝΤ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΣΤΑΥΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Μεσογείων 24, 11527  ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες:  τηλ.2132009812

            

 

                          Σχολή γονέων συναισθηματικής αγωγής

Στα πλαίσια των κοινοτικών δράσεων του τμήματος μας θα λειτουργήσει κατά την τρέχουσα χρονιά το πρόγραμμα της σχολής γονέων συναισθηματικής αγωγής. Τελικός στόχος μας είναι η κατανόηση και σε μεγάλο βαθμό η διαχείριση του μηχανισμού των συναισθημάτων τόσο των δικών μας όσο και των παιδιών.

Πώς να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα του παιδιού;

Τι σημαίνει ενσυναίσθηση και τι συναισθηματική νοημοσύνη;

Με ποιους τρόπους να τα βοηθήσουμε ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα που τα απασχολούν;

Με ποιο τρόπο θα γίνουμε οι οδηγοί και μέντορες τους μέσα στην δύσκολη συναισθηματική καθημερινότητα;

Πότε και ποια όρια είναι απαραίτητα;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις μας. Στο τέλος του κύκλου της σχολής θα είναι σε θέση οι γονείς να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα των παιδιών τους, να τα βοηθούν ώστε να επιλέγουν τρόπους συμπεριφοράς με το μικρότερο κόστος για τα ίδια και τους άλλους, στη θεμελίωση της ποιοτικής επικοινωνίας στη σχέση γονέα-παιδιού, η οποία εν τέλει θα προσφέρει και στους δυο τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Η Σχολή Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής βασίζεται στο “Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού” (Educational Programme of Parental Emotional literacy – EPPEL) της Βασιλικής Παππά. Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων (βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας).

 

 

 

 

   Τεχνικά χαρακτηριστικά: 

 • Συχνότητα συναντήσεων: 1 φορά ανά 15ημερο (2 φορές το μήνα).
 • Διάρκεια συναντήσεων: 1 ½  (2 ακαδημαϊκές) ώρες
 • Ημέρα συναντήσεων Τετάρτη
 • Ά Ομάδα 10:00πμ.– 11:30πμ.     ΄Β Ομάδα 17:30μμ. -19:00μμ.
 • Έναρξη 4/12/2019 – Λήξη 27/05/2020 Σύνολο συναντήσεων 12 (13)
 • Ανώτερος αριθμός ατόμων ανά ομάδα: 12
 • Τόπος- Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των κοινοτικών δράσεων του Παιδοψυχιατρικού τμήματος

Οι γονείς που ενδιαφέρονται  παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο paidopsychiatiki@gmail.com ή στο 2132009812 (09:00πμ με 13:00 μμ.)  με τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Ομάδα προτίμησης (πρωί ή απόγευμα),Τηλέφωνα επικοινωνίας – E-mail.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία-ώρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος) ενώ για τους γονείς που δε θα ενταχθούν στις φετινές ομάδες θα μπουν σε λίστα για την επόμενη χρονιά.

Με εκτίμηση

 

Συντονιστής Σχολής Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής

Τζορμπατζάκης Γιάννης – Ψυχολόγος M.Psych.

Posted: