Εβδομαδιαία Εφημερία
Mon
ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ
Tue
08:00 - 24:00
Wed
00:00 - 08:00
Thu
08:00 - 24:00
Fri
00:00 - 08:00
Sat
08:00 - 24:00
Sun
00:00 - 08:00
213 2009000
info@aglaiakyriakou.gr
 • “Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Χρέος μας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας σε ΟΛΑ τα παιδιά αδιακρίτως με ευαισθησία, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και ευγένεια. Το χρέος μας αυτό όποιες κι αν είναι οι ελλείψεις ή οι ατέλειές μας δε συμβιβάζεται. Αναγνωρίζουμε ότι στο έργο μας αρωγοί εκτός από την πολιτεία είναι οι εθελοντές, χορηγοί, δωρητές του Νοσοκομείου προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Οι παρατηρήσεις, η έκφραση δυσαρέσκειας, τα παράπονα και οι προτάσεις των πολιτών συμβάλλουν στη βελτίωσή μας και είναι ευπρόσδεκτα. Στο νοσοκομείο λειτουργεί Γραφείο Επικοινωνίας με τον πολίτη για το σκοπό αυτό και αποτελεί άμεση ευθύνη της Διοίκησης η ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.”

  Ο Πρόεδρος

  Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος
  by
 • ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝΤο κέντρο δηλητηριάσεων είναι τμήμα του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» και έχει ιδρυθεί από τον Καθηγητή της ΒΠΠΚ κ. Κ. Παπαδάτο με Διευθυντή τον Αμ. Επίκουρο Καθηγητή κ. Π. Βλάχο το 1975. Το Κέντρο Δηλητηριάσεων είναι ένα και μοναδικό τμήμα για κάλυψη όλης της Ελλάδας και της Κύπρου με σκοπό την παροχή πληροφοριών για αντιμετώπιση δηλητηριάσεων στις Μονάδες Υγείας της χώρας, σε ιδιώτες γιατρούς και στο κοινό. Μέσος όρος πραγματικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται κατ” έτος: 35.000

  by
<
>
ΝοσηλείαΝοσηλεία

Νοσηλεία

Εξωτερικά ιατρείαΕξωτερικά ιατρεία

Εξωτερικά ιατρεία

ΕπισκεπτήριοΕπισκεπτήριο

Επισκεπτήριο

Υπηρεσίες ΥποστήριξηςΥπηρεσίες Υποστήριξης

Υπηρεσίες Υποστήριξης

Author Archives: Aris Tsiamas

Αναδιαρρύθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) του 5ου & 6ου ορόφου της πτέρυγας Β΄-Δ΄» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», ανακοινώνει ότι κατατέθηκε στο Νοσοκομείο μας η Μελέτη «Αναδιαρρύθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) του 5ου & 6ου ορόφου της πτέρυγας Β΄-Δ΄» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», εκπονηθείσα από ιδιώτη μελετητή , σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1526/28-01-2020 Απόφασης του Κοινού Διοικητή των Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» & «Π. & Α. Κυριακού» , με την οποία έγινε αποδεκτή η δωρεά του Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. , για την αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Έχοντας υπόψη το τροποποιημένο άρθρο 2Α του Ν. 3316/2005 , η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται :

1. Στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»
2. Στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν παρατηρήσεις επί της μελέτης στην Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στις ανωτέρω ιστοσελίδες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Posted:

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα: Σχολή γονέων συναισθηματικής αγωγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

——–

Ν.Π.Δ.Δ

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ TMHMA

Θηβών & Λεβαδείας 1,  11527 ΑΘΗΝΑ                                     

                                                                                                      

ΣΥΝΤ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΣΤΑΥΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Μεσογείων 24, 11527  ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες:  τηλ.2132009812

            

 

                          Σχολή γονέων συναισθηματικής αγωγής

Στα πλαίσια των κοινοτικών δράσεων του τμήματος μας θα λειτουργήσει κατά την τρέχουσα χρονιά το πρόγραμμα της σχολής γονέων συναισθηματικής αγωγής. Τελικός στόχος μας είναι η κατανόηση και σε μεγάλο βαθμό η διαχείριση του μηχανισμού των συναισθημάτων τόσο των δικών μας όσο και των παιδιών.

Πώς να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα του παιδιού;

Τι σημαίνει ενσυναίσθηση και τι συναισθηματική νοημοσύνη;

Με ποιους τρόπους να τα βοηθήσουμε ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα που τα απασχολούν;

Με ποιο τρόπο θα γίνουμε οι οδηγοί και μέντορες τους μέσα στην δύσκολη συναισθηματική καθημερινότητα;

Πότε και ποια όρια είναι απαραίτητα;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις μας. Στο τέλος του κύκλου της σχολής θα είναι σε θέση οι γονείς να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα των παιδιών τους, να τα βοηθούν ώστε να επιλέγουν τρόπους συμπεριφοράς με το μικρότερο κόστος για τα ίδια και τους άλλους, στη θεμελίωση της ποιοτικής επικοινωνίας στη σχέση γονέα-παιδιού, η οποία εν τέλει θα προσφέρει και στους δυο τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Η Σχολή Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής βασίζεται στο “Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού” (Educational Programme of Parental Emotional literacy – EPPEL) της Βασιλικής Παππά. Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων (βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας).

 

 

 

 

   Τεχνικά χαρακτηριστικά: 

 • Συχνότητα συναντήσεων: 1 φορά ανά 15ημερο (2 φορές το μήνα).
 • Διάρκεια συναντήσεων: 1 ½  (2 ακαδημαϊκές) ώρες
 • Ημέρα συναντήσεων Τετάρτη
 • Ά Ομάδα 10:00πμ.– 11:30πμ.     ΄Β Ομάδα 17:30μμ. -19:00μμ.
 • Έναρξη 4/12/2019 – Λήξη 27/05/2020 Σύνολο συναντήσεων 12 (13)
 • Ανώτερος αριθμός ατόμων ανά ομάδα: 12
 • Τόπος- Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των κοινοτικών δράσεων του Παιδοψυχιατρικού τμήματος

Οι γονείς που ενδιαφέρονται  παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο paidopsychiatiki@gmail.com ή στο 2132009812 (09:00πμ με 13:00 μμ.)  με τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Ομάδα προτίμησης (πρωί ή απόγευμα),Τηλέφωνα επικοινωνίας – E-mail.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία-ώρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος) ενώ για τους γονείς που δε θα ενταχθούν στις φετινές ομάδες θα μπουν σε λίστα για την επόμενη χρονιά.

Με εκτίμηση

 

Συντονιστής Σχολής Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής

Τζορμπατζάκης Γιάννης – Ψυχολόγος M.Psych.

Posted:

18 Μαΐου 2018 Ημερίδα Παχυσαρκίας

Το Ενδοκρινολογικό-Αύξησης & Ανάπτυξης Τμήμα του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού” και η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ που θα διεξαχθεί

στις 18 Μαΐου 2018 από τις 8:30-17:15

στο Συνεδριακό Κέντρο, Πανεπιστημιούπολη 1, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Αγίου Σπυρίδωνος και Δημητσάνης, ΑΙΓΑΛΕΩ)

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Posted:

1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: Ενδοκρινολογικά Προβλήματα του Παιδιού και του Εφήβου

Το Ενδοκρινολογικό-Τμήμα Αύξησης και Ανάπτυξης του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας σας προσκαλεί στο 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: Ενδοκρινολογικά Προβλήματα του Παιδιού και του Εφήβου που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plazza στην Αθήνα και ώρα 09:00-18:30.
Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι ελεύθερη

Για το πρόγραμμα του Συμποσίου πατήστε εδώ εδώ

Posted:

Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για τη «Συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων »

Ηλεκτρονικός Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού
Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης
www.promitheus.gov.gr. για την ανάδειξη αναδόχου για τη «Συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων »

Δείτε εδώ ολόκληρο τον διαγωνισμό.

Posted:

Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 12:00 «Οι Προμήθειες και Εμείς, οι Επαγγελματίες Υγείας: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα»

Την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 12:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” θα γίνει παρουσίαση με τίτλο «Οι Προμήθειες και Εμείς, οι Επαγγελματίες Υγείας: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα»
Η παρουσίαση, διάρκειας 30΄ – 35΄
Γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς ενδοεργασιακής επιμόρφωσης των υπαλλήλων και θα πραγματοποιηθεί από την Γ. Οικονομοπούλου, MSc Πολιτικής Υγείας & Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού.

Ο Στόχος
Ενημέρωση σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών ή Παρακολούθησης των Όρων Σύμβασης.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε όλο το προσωπικό που μετέχει στις Επιτροπές Προμηθειών.

Αντικείμενα παρουσίασης
* Λειτουργία μελών Επιτροπής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας
* Γενικές αρχές
* Προστασία Δημοσίου Συμφέροντος
* Συνήθη σφάλματα Επιτροπών και… άλλων
* Πώς συντάσσεται ένα Πρακτικό Επιτροπής Προμήθειας

Για την Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας
α/α
Κοβάνη Μαρία

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση.

Posted:

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Παραμονές Χριστουγέννων, στις 21 Δεκεμβρίου οι μικροί ασθενείς μας παρακολούθησαν μια ξεχωριστή παράσταση στο Αμφιθέατρο καθηγητή Κων/νου Παπαδάτου στο νοσοκομείο μας. Ο θεατρικός όμιλος του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γυμνασίου στα Νοσοκομεία Παίδων και παρουσίασε το έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε διασκευή του Μίμη Κουγιουμτζή.
Ήταν μια πολύ ζεστή παράσταση, γεμάτη από την αθωότητα και την ευαισθησία του Μικρού Πρίγκιπας αλλά και των μαθητών – ηθοποιών που έδωσαν πνοή στο έργο.

Η ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

Ο Δ/ντης,
Ν. Σαρμάς.

Posted:

«Το μυστηριώδες άστρο των Χριστουγέννων»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο «Το μυστηριώδες άστρο των Χριστουγέννων» έγινε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο καθ.
Κων/νου Παπαδάτου στο νοσοκομείο μας.
Ομιλητής ήταν ο Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνης Αντωνίου, που με τον επιστημονικό του λόγο προσέγγισε με απλότητα το ερώτημα για το τι ήταν το άστρο της Βηθλεέμ, γνωστό και ως άστρο των Χριστουγέννων.
Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα με περισσότερες γνώσεις γύρω από το θέμα.

Η ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

Ο Δ/ντης,
Ν. Σαρμάς

Posted: